3 Şubat 2013 Pazar

KIYMALI VE PEYNİRLİ EV USULÜ PİDELER


KIYMALI PİDE / KAŞIK DÜŞMANI
Merhaba Dostlar,
Uzun bir aradan sonra çok güzel bir tarifle karşınızdayım. Tarifime o kadar güveniyorum ki bir daha dışarıdan pide almaya gerek duymayacağınızı şimdiden duyuruyorum:)

Lafı uzatmadan malzemeleri veriyorum:

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
2 su bardağı süt
2 yumurta  (1 yumurtanın sarısı üzerine ayrılacak)
1 yemek kaşığı instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince un

Bu malzemelerle yumuşak bir hamur hazırlayalım. 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim (Eğer işiniz acilse fırında da mayalandırma işini yapabilirsiniz. Bunun için fırınınızı 60 dereceye ayarlayın ve hamurunuzu 10 dakika kadar fırında tutun).

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve merdaneyle oval bir şekil vererek açın. İsterseniz küçük pideler de yapabilirsiniz, tamamen sizin tercihiniz. Ortasına istediğiniz bir harcı yayın (Ben pidelerimi kıymalı ve peynirli hazırladım. Kıymalı harcı soğan, istediğiniz baharatlarla yapabilirsiniz.Üzerine yeşil biber ekleyebilirsiniz. Peynirli harç için de maydonoz, beyaz peynir ve baharat benim seçimlerimdi). Hamurunuzun kenarlarını içe doğru kapatın. Orta kısmı açık kalsın. Kenarlarını hafif bastırın. Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı kadar yoğurt ekleyerek karıştırın ve bu karışımı pidelerinizin kenarlarına sürün.

250 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pideleri pişirin. Kıymalı pidelerinizin üzerine, isterseniz fırından çıkarmadan önce kaşar rendesi ekleyebilirsiniz ve sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun:)



KIYMALI PİDE / KAŞIK DÜŞMANI


KIYMALI PİDE KAŞIK DÜŞMANI
 Ben yağlı kağıt serilmiş tepsiye pidelerimi sıraladım. Böylece fırın tepsisini yıkama derdiniz de ortadan kalkmış bulunuyor:) 

PEYNİRLİ PİDE / KAŞIK DÜŞMANI
 Bunlar da peynirli pidelerim... 


PEYNİRLİ PİDE / KAŞIK DÜŞMANI


PEYNİRLİ PİDE / KAŞIK DÜŞMANI
Sabah kahvaltısında sıcak sıcak pideler gerçekten de hoş oldu. 

PEYNİRLİ PİDE / KAŞIK DÜŞMANI
Tekrar görüşmek dileğiyle sevgiler...

4 yorum: